New Media

Șase personaje în căutarea unui gamer - apel pentru artiști ilustratori

Căutăm artiști ilustratori pentru realizarea personajelor proiectului “Șase personaje în căutarea unui gamer”.


Ilustrațiile realizate de artiștii selectați vor sta la baza execuției unor modele 3D ale personajelor, care vor fi ulterior animate prin tehnologia motion capture.


Fiecare artist selectat va realiza și executa conceptul grafic pentru un personaj. Grafica trebuie să fie realizată astfel încât să poată fi supusă unei modelări 3D, atât din punct de vedere al reprezentării personajului, cât și din punct de vedere al stilisticii.


Selecția artiștilor se va face în baza portofoliilor trimise pe adresa de mail productie@dashfilm.ro, până la finalul zilei de 20 aprilie.


Artiștii selectați vor fi anunțați în aproximativ 3 zile lucrătoare de la finalizarea apelului. Termenul de finalizare a graficii pentru un personaj de către artiștii selectați este 20 mai 2023, cu începere imediat după data selecției.


Despre proiect:


“Șase personaje în căutarea unui gamer” reprezintă o colecție și expoziție de artă digitală bazată pe tehnologii de captare a mișcării, construită în jurul a șase jocuri eSports. Obiectele digitale se bazează pe crearea a șase personaje care vor ilustra personalități din istorie mai puțin cunoscute, reproduse grafic în stilul personajelor din jocurile electronice. Cu ajutorul tehnologiei motion capture, se vor captura și reda mișcările originale a șase sportivi și artiști coregrafi români. Acestea vor fi transpuse pe modele 3D ale personajelor istorice ilustrate de artiști ilustratori și graficieni.


Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.


* Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.